Close

Om oss

Kennel Sikuruq er en liten kennel, med per dags dato 6 hunder. 5 alaskan malamutes og 1 tysk wacthelhund. Vi holder til i Kvinlog i Agder.

Innehaverne av kennelen er Monica og Tom Erik Eike. Sammen har vi 2 barn og hele familien deler den brennende interessen for hundene.

Vi er en aktiv familie som bruker hundene sommer, som vinter. På vinteren kjører vi slede og snørekjører med hundene. Det er fantastisk å se hundene i sitt rette element på vinteren.
På barmark bruker vi kickbike, vogn, kjettingtrekk og lange, fine turer i den flotte naturen, gjerne med en kløv på hunden.

Kennelnavnet vårt er inspirert av vår første malamute, Seeko, som vi fikk i 2015. Sikuruq betyr frossen på inuittenes språk.

Våre tanker om oppdrett

Alaskan malamute er en urhund, og en av de første rasene. Derfor synes vi det er så viktig å ivareta rasens egenskaper. Malamuten var jo opprinnelig brukt til å trekke tyngre last over lengre tid. Den er altså
ingen sprinter, men jobber jevnt å trutt. Vi som oppdrettere må jobbe for å ivareta både bruksegenskaper som arbeidslyst og trekklyst, men også de eksteriøre egenskapene som malamuten har.

Men det er to ting som vi synes er hakket viktigere enn det ovennevnte, nemlig gemytt og helse. Dette ønsker vi å legge aller størst vekt på i vår avl. Malamuten er en forholdsvis frisk rase, men vi ser en
økende grad av HD (hofteleddsdysplasi) og enkelte øyeplager, som katarakt. Derfor er vi opptatt av å velge friske dyr i avlen vår, for et best mulig utgangspunkt.

Vi ønsker å avle frem sosiale hunder, som er enkle å ha med å gjøre. Et godt og stødig gemytt, gir en mer harmonisk hund som er enklere å håndtere i hverdagen. Men man skal ikke glemme at man er også med på å forme hunden som valpekjøper, og gjør man en god jobb i starten, får man igjen for det senere i hundens liv. En malamute trives også med fysisk arbeid, og fortjener å bli brukt. Da blir den også litt mer omgjengelig å ha i hus.

 

Vi ønsker ikke å ha hovedfokus på 1 eller 2 området i avlen vår, men vi vil strebe etter «hele pakken». Vi vil prøve å velge kombinasjoner som utfyller hverandre godt. Vi vil jobbe mot en hund tett opp til rasestandard, og som passer i dagens samfunn i tillegg. Prioritet 1 og 2 vil ligge på gemytt og helse, men hakk i hæl ligger bruksegenskaper og eksteriøre trekk. Vi følger Norsk Alaskan Malamute klubb sine etiske retningslinjer for avl.